با سلام به وبلاگ معلم كلاس ششم خوش آمديد؛ لطفاً با نظرات خود ما را ياري نمائيد؛ اميدوارم لذت ببريد و براي بهتر شدن وبلاگ نظر بدهيد؛ رشد علمی ایران بالاتر از کشورهای منطقه؛ چند پیشنهاد برای مقابله با رکود علمی در کشور
زیارت عاشورا
رشد علمی ایران بالاتر از کشورهای منطقه؛ چند پیشنهاد برای مقابله با رکود علمی در کشور
حجةالاسلام علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری فرهنگیان ، در خصوص وضعیت رشد شتاب علمی ایران اظهار داشت: باید توجه داشت که رشد علمی با شتاب رشد علمی متفاوت است. رشد علمی ایران هنوز بیشتر از کشورهای منطقه و کشورهایی نظیر عربستان است.

وی افزود: ایران به‌لحاظ رشد علمی سرآمد است اما شتاب رشد علمی کشور در سالهای اخیر کند شده است، ایران طی سال‌های اخیر در منطقه رتبه نخست را به‌لحاظ شتاب رشد علمی داشت، به همین دلیل نیاز است تا برنامه‌ریزان با دقت بیشتری اوضاع را مدیریت کنند تا شرایط موجود در دراز‌مدت منجر به کاهش رشد علمی نشود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: کاهش شتاب رشد علمی ایران حکایت از آن دارد که دانشگاه‌ها باید فعالیت بیشتری داشته باشند و برای موفقیت در این زمینه چند پیشنهاد را مطرح می‌کنم.

سلیمی با اشاره به پیشنهادهایی در این خصوص عنوان کرد: هم اکنون دانشگاه‌های کشور مسئله‌محور نیستند و این موضوع باعث رکود علمی در برخی از دانشگاه‌ها شده است. وزارت علوم باید دانشگاه‌ها را مأموریت‌‌محور و برای هر کدام از آن‌ها وظایفی را مشخص کند تا براساس عملیاتی شدن این وظایف به آن‌ها امتیاز بدهد.

وی عنوان کرد: چالش دیگری که هم اکنون با آن مواجهیم موازی‌کاری است، بسیاری از پژوهش‌های علمی با یکدیگر موازی هستند و محتوای آن‌ها یکسان بوده و صرفاً عناوین مختلفی دارند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: هم اکنون به‌اندازه کافی استاد راهنما و مشاور دانشگاه نداریم. استادی که چند پایان‌نامه را بررسی کرده و بالاتر از حد نصاب اقدام به راهنمایی و مشاوره می‌کند از کیفیت و دقت کار او کاسته می‌شود.

سلیمی بیان کرد: گسترش بی‌رویه برخی رشته‌ها بدون طرح آمایش سرزمین عامل دیگری است که منجر به رکود علمی کشور شده است. از سوی دیگر در بحث تولیدات علمی ابزاری شده‌ایم برای بهره‌مندی برخی کشورهای دیگر و از نتایج تحقیقات دانشمندان جوان ما سایر کشورها بهره می‌برند چون نتوانسته‌ایم حلقه‌های مختلف را در کشور تکمیل کنیم و تولیدات علمی در کتابخانه‌ها خاک می‌خورد و دانشمندان جوان نمی‌توانند آن‌ها را تجاری‌سازی و به فناوری تبدیل کنند.

وی با اشاره به این‌که از نخبگان جوان کشور به‌صورت روشن و دقیق حمایت نمی‌شود، افزود: برخی از دستورالعمل‌های حمایتی را داریم اما کافی نیست و در موارد متعدد مراجعاتی را شاهد بوده‌ایم که جوانان اختراعاتی داشته‌اند که به آن‌ها بی‌توجهی شده است و برخورد نامناسب با آن‌ها باعث دلزدگی شده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: زیرساخت‌های پژوهشی کشور به‌خوبی فراهم نشده است و بسیاری از دانشگاه‌ها آزمایشگاه‌های مناسبی ندارند در حالی که باید به زیرساخت‌های علمی به‌صورت جدی توجه شود. در سال‌های اخیر بودجه لازم به دانشگاه‌ها برای تکمیل و توسعه زیرساخت‌ها داده نشده است.

سلیمی بیان کرد: سیستم کشور باید نخبه‌پرور باشد اما به‌صورت سیستمی نمی‌توانسته‌ایم نخبه‌پروری را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم و افراد به‌صورت فردی و خودجوش مراتب پیشرفت را طی می‌کنند و سیستم نخبه‌پرور نیست.

وی بیان کرد: هیئت ممیزه علمی باید در کشور ایجاد شود تا مقالات تولید شده را بررسی کرده و به آنها نمره دهد که هم اکنون این خلأ در کشور مشهود است.

 عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: بنگاه‌های تولید پایان‌نامه و مقاله که با اخذ وجه از دانشجویان به آنها پایان‌نامه می‌دهند آسیبی جدی برای رشد علمی کشور است. جوانان مدرک به دست بی‌سواد نمی‌توانند در تراز جمهوری اسلامی ایران باشند و باید با بنگاه‌های تولید پایان‌نامه برخورد شود اما هنوز راه جدی برای برخورد با آنها وجود ندارد.

سلیمی ادامه داد: کاهش شتاب رشد علمی ایران زنگ خطری برای وزارت علوم است تا به خود بیاید و از حاشیه‌سازی‌ها پرهیز شود. وظیفه اصلی وزارت علوم حراست از میراث علمی کشور است و نباید به یک باشگاه سیاسی تبدیل شود.



با سلام جهت استفاده از مطالب صلوات بر محمد و آل محمد بفرستيد و لطفاً لينك ما را در وبلاگ يا وبسايت خود قرار دهيد و به دوستان خود معرفي نماييد باتشكر - مديريت وبلاگ

معلم كلاس ششم

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : چهار شنبه 11 شهريور 1394برچسب:, | 13:11 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |